A Múzsa hangja:

Akinek művészet az élete, annak az élete művészet.” (J. S. Bach)

2017. február 4., szombat

Bortarot

A Bortarot valójában a tarot-kártyák mámorosítása. A Nagy Arkánum huszonkét lapjához huszonkét borfajta illeszkedik, melyeknek hangulata és az általuk megélt élmények valamilyen aspektusból nézve hasonlatosak egymáshoz. A Tarot-kártyák lapjain szereplő archaikus szimbólumok, illetve a bor élvezetéből származó mámor külön-külön is alkalmasak arra, hogy olyan világokat tárjanak fel számunkra, melyek a fizikai síkon megélt mindennapjainkat egy magasabb minőségbe helyezik. Hatásuk alatt képessé válunk összefüggések felismerésére, transzformálni tudjuk problémáinkat, felszínre hozzák tudatunkban megbújó gondolatainkat, segítenek megérteni embertársainkat is. 


A bor és a Tarot is az önmegismerést szolgálja, új élményekkel ajándékozva meg bennünket. 

A Bortarot azért született meg, hogy összefonja e két csodálatos, lelkünk legmélyéig hatoló eszközt, melyek tudatos felhasználásával és élvezetével megkönnyíthetjük döntéseinket, vidámabbá tehetjük hétköznapjainkat és ünnepeinket, sőt a barátságban és a szerelemben is a segítségünkre lehetnek. 


A könyv borítója


A kiadvány Bónyai Barbara képzőművész festményei alapján készült Nagy Arkánum sorozat kártya lapjait, a jelentéstartalmakat összegző, borajánlóval és bormeditációval ellátott könyvet tartalmaz, mely bevezetésül szolgál a tarot-kártyák szimbólumainak megfejtéséhez, a kártyákkal való foglalatosságokhoz és a borkóstolás rejtelmeihez.





A kártyapakli doboza

Megjelent 2014-ben, Takács Edina magánkiadásában.

Egy Astronet-es cikk a Bortarotról:

Takács Edina, borász és Bónyai Barbara, grafikus az ősi tarot képi szimbólumait dolgozta fel ebben az ajándéknak is kiváló alkotásban. 




Manapság sokféle tarot-kártya csomagot láthatunk a könyvesboltok polcain, legtöbbjük 76 kártyát tartalmaz, melyek a Kis és Nagy Arkánumok teljes sorozata.  
A Bortarot a tarot-kártyák Nagy Arkánumainak és a bor mámorának összekapcsolásából származó alkotás.

Bónyai Barbara festményei kerültek rá a Bortarot lapjaira, melyeken a hagyományos szimbólumokon túl valamilyen szőlővel vagy borkészítéssel kapcsolatos motívum is szerepel. A Nagy Arkánum 22 lapjához 22 borfajta tarozik, minden esetben a képi szimbólumok és a bor sajátságos arculatának párhuzama fedezhető fel. Ugyanis mindegyik kártyalap egyedi szimbólumrendszert és jelentéstartalmat hordoz, és e tartalmakhoz illeszkedő bor a párja, amelyet Takács Edina borász választott - ahogy az értelmezést segítő könyv is az ő keze munkája.
A Bortarot összefonja a bor mámorában és a tarot-kártyában megtalálható lehetőségeket és kellemes kalandozásra invitálja az érdeklődő olvasót. A Bortarot tanulmányozása közben gondolataink szabad áramlásba kezdenek, melyet a vizuális információ inspirál. A bor kóstolgatása közben pedig felszakadnak azok az érzelmi hálók, melyek a hétköznapokban megakadályozzák a tiszta és lényegre törő elképzeléseink felszínre kerülését.
Eredeti cikk innen.

Info:
(Az oldal jelenleg fejlesztés alatt)

Rendelhető:
borszeansz@gmail.com




A Bortarot facebook oldala


A kártyalapok:


(A kézbe vehető kártyákon persze nincs vízjel. A neten szerzői jogok miatt szükséges ez a megoldás.)



Az eredeti akvarellek A3 méretűek.


Bónyai Barbara ajánlása


Minden olyan embernek ajánlom ezt a könyvet és kártyacsomagot, akik szeretik az életet minőségi és misztikus módon élvezni. Egy valódi különlegességet, specialitást kínálunk az igazi, jó bort kedvelőknek, akik a misztikus filozófiáktól sem tántorodnak el. A Hamvas Béla filozófiájából merített tarot értelmezés és a magyar borászat közös gyermeke ihletet adhat és megnyitja a tudatalattit azoknak, akik nyitott elmével fordulnak Takács Edina meditációs, önismereti gyakorlatai felé.




És végül pár fotó.





A szerző, Takács Edina





Bónyai Barbara, a kártyák alkotója és Szikora János, rendező a könyvbemutatón





Bónyai Barbara,  Szikora János és Takács Edina a székesfehérvári könyvbemutatón





 Edina sorai után Bónyai Barbara dedikál




ÍNYENCEKNEK!




A kártyák hátlapja

( A kiadvány grafikai szerkesztése, tördelése, a borító és a hátlap szintén Bónyai Barbara munkája)


Itt rendelhető:
borszeansz@gmail.com



Kellemes utazást kívánunk a

BORTAROT

világában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése